Configuratie

We werken met twee circuits met ieder een eigen DVR waarin elk 8 camera’s kunnen worden opgenomen. Sommige camera’s hebben ook ruimte voor een eigen SD geheugenkaartje maar omdat we werken met DVR’s met een eigen harde schijf, maken we geen gebruik van die optie.
Wij kozen niet voor camera’s met een Wifi verbinding; de afstanden tot de router/repeaters zijn te groot voor het hebben van een stabiele verbinding, verder is het sowieso toch al nodig om de camera’s van stroom te voorzien dus een kabel moet er toch gelegd worden.

Het eerste circuit werkt met analoge AHD camera’s; tussen de DVR en de camera’s ligt een een coax kabel met daar aan vast een stroomkabel (een zogenaamde Siamese kabel). Tot nu toe moest er voor de microfoons ook nog een aparte twee-aderige kabel worden gelegd; mogelijk dat die extra kabel niet meer nodig is als Power over Coax (POC) gaat werken (zie elders “In onderzoek”).

Kerkuil (Z)
buiten kast
M1 (A)
Bosuil
binnen kast
M2 (Z)
Bosuil
buiten kast
M3 (Z)
Steenuil 1
buiten kast
M4 (Z)
Terrein
Terrein (Z)
Terrein (Z)
Terrein (Z)
(Z : Zoom)

Bij het tweede (digitale) circuit wordt gewerkt met IP camera’s. De camera’s en de DVR zijn onderling verbonden met Cat6 ethernetkabel. Omdat er in de ethernetkabel 8 draadjes lopen, is met één kabel video, tweeweg audio, PTZ en stroomvoorziening mogelijk.

Specht (A)
binnen kast
Torenvalk (PA)
buiten kast
Torenvalk (PAS)
binnen kast
Steenuil 2 (A)
buiten kast
Kerkuil (PA)
buiten kast
Kerkuil (PA)
binnen kast
in studie Steenuil 1
binnenkast
in studie Steenuil 2
binnenkast
(A: Audio, P: PTZ, S: Speaker)

Bevestiging camera’s

Torenvalkenkast: Gewerkt wordt met een vlaggenstokhouder (33,7 mm) , 15 cm stalen steigerpijp (33,7 mm), een koppelmof verloop (26,9 mm), 1 meter aluminium buis (26,9 mm), een 45 graden T-stuk (26,9 mm), 10 cm aluminium buis (26,9 mm), een ronde voetplaat (26,9 mm) en 4 tiewraps om de camera aan te bevestigen. Op de camera is een stukje duivenafweer geplakt. Alle delen (inclusief de camera) zijn matzwart gespoten. Na jaren van uitproberen is dit voor mij de ideale manier van bevestigen; het is niet de goedkoopste manier maar wel de meest stevige en minst windgevoelige.